(placeholder)

1

1Help je ons mee om de stad vrij van zwerfaval te maken én dit te registreren? We hebben je hulp hard nodig tijdens het GoClean/Litterati Data Festival van 15 maart tot 7 april 2019. Lees hieronder waarom we dat zo belangrijk vinden.

Ken je die uitspraak, “opgeruimd staat netjes”?

Opruimen is heel goed. Als je zwerfafval opruimt in je vrije tijd ben je echt een kei. Maar met opruimen alleen blijft het niet netjes. Voor je het weet ligt er weer afval op straat, meer en sneller dan wij gezamenlijk op kunnen ruimen. Daarom registreren en taggen wij al het afval in de Litterati-app. Aan de veroorzakers van het zwerfafval kunnen we dan laten zien: kijk, hier was het niet netjes. Door ons is het “opgeruimd, getagd en netjes”! Met die informatie geven wij het probleem terug aan de bronbestrijders. Zij kunnen gerichte stappen nemen om zwerfafval te voorkomen. Waar is de troep? Hier in onze berm en op onze stoep!

Waarom doen wij dit?

Om producenten, overheid en inwoners te laten zien dat er echt een oplossing moet komen: preventieve maatregelen ter voorkoming van zwerfafval. Het is schadelijk voor de natuur en gezondheid van mens en dier! De vele vrijwilligers in ons land halen maandelijks duizenden kilo’s zwerfafval weg uit onze leefomgeving. Daarmee oogt het schoner op straat, maar wat denk je dat er zou gebeuren als we allemaal de “zwerfieknijper” neerleggen… Die gevolgen brengen we hiermee duidelijk in beeld.

Doe mee, wij hebben jouw hulp hard nodig!

Haal zwerfafval uit de anonimiteit en wees een “tagtrooper”! Hoeveel stuks zwerfafval wil jij alleen, of samen met je groep, registreren gedurende de periode van 15 maart tot 7 april? Loop je liever niet alleen en heb je zelf geen groep? Geen probleem, geef je dan op voor een van de georganiseerde “registratiewandelingen”.

Plaats jouw naam op de lijst met mensen die hebben bijgedragen aan dit grote bewust- wordingsevenement en maak een vuist tegen zwerfafval!

AANMELDEN VIA DE MAIL


Steun ons door een
e-mail te sturen aan:
info@goclean-deliemers.nl .               oClean - Keep it CleanDit evenement vindt plaats van:

vrijdag 15 maart
t/m
zondag 7 april 2019


Locatie:

gemeente Zevenaar
en
gemeente Arnhem

GoClean is actief!


Ziet u fel gekleurde hesjes en vuiniszakken langs de weg in de Liemers? Grote kans dat GoClean met een (buurt-) actie bezig is. Daarnaast organiseren we informatiebijeenkomsten bij bedrijven en educatieve programma's voor scholen.

Hieronder wat impressies:

Vrijdag 9 Maart vrijwilligersprijs.


9 Maart 2018: GoClean kids zijn actief: GoClean kids winnen de Jongeren Vrijwilligersprijs 2017 in de Gemeente Duiven.

Tweede Kamerleden nemen onze Petitie in ontvangst.


6 Maart 2018 - Kamerleden nemen Petitie in ontvangst.

Meer dan 1.000 kinderen zijn bij ons op de Zwerfafval Experience geweest. Deze Experience is een interactieve tentoonstelling, die de kinderen spelenderwijs bewuster maakt over de gevolgen van Zwerfafval.

Deze ruim 1.000 kinderen hebben een eigen wens opgeschreven over zwerfafval en deze in een eigen op straat gevonden zwerfafval PET-Flesje of één die wij op straat gevonden hebben.

In elk van deze 1.000 flesjes, zit een wens van een kindje, dit is: Flessenpost!

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, Erik Ziengs (VVD), Corrie van Brenk (50PLUS), Agnes Mulder (CDA), Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Roy van Aalst (PVV), Maurits Von Martels (CDA), Suzanne Kroger (GroenLinks), William Moorlag (PvdA), Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren), Jessica van Eijs (D66) en Cem Lacin (SP).


Flessenpost is een samenwerking van:
Recycling Netwerk Benelux: #backtosender Rob Buurman, Suze Govers, Inge Luyten en
Stichting GoClean De Liemers: Peggy Blaauw, Wendy van Heumen , Marloes Heebing en natuurlijk Linde (10), Mirte (10), Quinty(9), Ingmar (10) en Tjerk (8) de #gocleankids.

Samen met het CDA zwerfafval opruimen!


Zaterdag 24 Februari 2018 gingen we samen met het CDA zwerfafval opruimen. Gezamenlijk zwerfafval opruimen ● Duiven maakt het waar ● GoClean - KeepClean.

Gemeente Duiven sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie


20-02-2018 In de raadsvergadering werd de motie van de Statiegeldalliantie unaniem aangenomen.

From source to sea


19-02-2018: 2 filmvoorstellingen van deze film georganiseerd. Hoofdrolspeler de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga was zelf aanwezig. Goed bezocht en een donatie bij elkaar gebracht van € 365,65 voor de Plastic Soup Surfer.

"ValentHeijn" kaart van GoClean


14-02-2018 GoClean heeft bij de filialen van de Albert Heijn Duiven, Westervoort, Zevenaar en Doesburg een ‘ValentHeijn’ kaart met een zwerfafval plastic flesje met een wens en rozen persoonlijk bezorgd. Het doel is om statiegeld op blikjes en flesjes te heffen, doordat het meerendeel teruggebracht wordt naar de winkel.

Technasiumklas doet onderzoek naar Zwerfafval


Presentaties van de O&O projecten van de Technasium klas Candea College Duiven. Ze presenteerden het onderzoek dat ze gedaan hebben naar zwerfafval en de uitkomsten daarvan. Plaatsen en bedrijven; Ikea, Mac Donalds, Jumbo, Eilandplein, Centrum Lidl, Aula Candea College/schoolplein en Hosterpark.

GoClean pieten lopen mee met Sinterklaas intocht


19-11-2017 hebben de GoClean pieten meegelopen met de Sinterklaas intocht in Duiven.
Na de intocht konden de kinderen de "Zwerfafval Pieten Race" doen.

Wijkraad Oud Zuid


Begin Juli hielden we een buurtactie in Oud Zuid. Met de hulp van de buurt maakten we de wijk lekker schoon.

Avondvierdaagse


Tijdens de Avondvierdaagse in Juni hielden we een actie met een aantal scholieren. Zwerfafval oprapen tijdens het lopen!

Extreem...


Tijdens opruimacties komen we regelmatig bizarre dingen tegen: betonnen klonten langs de kant van de weg, wiet-knipafval bij  station Duiven... Onbegrijpelijk!

Gemeente Duiven


De gemeente Duiven steunt GoClean de Liemers!

Jullie actie?


Ook iets gedaan waarvan jullie leuke foto's hebben? Of willen jullie iets gaan doen? Laat het ons weten!