(placeholder)

1

1Help je ons mee om de stad vrij van zwerfaval te maken én dit te registreren? We hebben je hulp hard nodig tijdens het GoClean/Litterati Data Festival van 15 maart tot 7 april 2019. Lees hieronder waarom we dat zo belangrijk vinden.

Ken je die uitspraak, “opgeruimd staat netjes”?

Opruimen is heel goed. Als je zwerfafval opruimt in je vrije tijd ben je echt een kei. Maar met opruimen alleen blijft het niet netjes. Voor je het weet ligt er weer afval op straat, meer en sneller dan wij gezamenlijk op kunnen ruimen. Daarom registreren en taggen wij al het afval in de Litterati-app. Aan de veroorzakers van het zwerfafval kunnen we dan laten zien: kijk, hier was het niet netjes. Door ons is het “opgeruimd, getagd en netjes”! Met die informatie geven wij het probleem terug aan de bronbestrijders. Zij kunnen gerichte stappen nemen om zwerfafval te voorkomen. Waar is de troep? Hier in onze berm en op onze stoep!

Waarom doen wij dit?

Om producenten, overheid en inwoners te laten zien dat er echt een oplossing moet komen: preventieve maatregelen ter voorkoming van zwerfafval. Het is schadelijk voor de natuur en gezondheid van mens en dier! De vele vrijwilligers in ons land halen maandelijks duizenden kilo’s zwerfafval weg uit onze leefomgeving. Daarmee oogt het schoner op straat, maar wat denk je dat er zou gebeuren als we allemaal de “zwerfieknijper” neerleggen… Die gevolgen brengen we hiermee duidelijk in beeld.

Doe mee, wij hebben jouw hulp hard nodig!

Haal zwerfafval uit de anonimiteit en wees een “tagtrooper”! Hoeveel stuks zwerfafval wil jij alleen, of samen met je groep, registreren gedurende de periode van 15 maart tot 7 april? Loop je liever niet alleen en heb je zelf geen groep? Geen probleem, geef je dan op voor een van de georganiseerde “registratiewandelingen”.

Plaats jouw naam op de lijst met mensen die hebben bijgedragen aan dit grote bewust- wordingsevenement en maak een vuist tegen zwerfafval!

AANMELDEN VIA DE MAIL


Steun ons door een
e-mail te sturen aan:
info@goclean-deliemers.nl .               oClean - Keep it CleanDit evenement vindt plaats van:

vrijdag 15 maart
t/m
zondag 7 april 2019


Locatie:

gemeente Zevenaar
en
gemeente Arnhem

GoClean/Litterati Data Festival!


Help je ons mee om de stad vrij van zwerfaval te maken én dit te registreren? We hebben je hulp hard nodig tijdens het GoClean/Litterati Data Festival van 15 maart tot 7 april 2019.

Lees hieronder waarom we dat zo belangrijk vinden:

Ken je die uitspraak “Opgeruimd staat netjes”?


Opruimen is heel goed. Als je zwerfafval opruimt in je vrije tijd ben je echt een kei. Maar met opruimen alleen blijft het niet netjes. Voor je het weet ligt er weer afval op straat, meer en sneller dan wij gezamenlijk op kunnen ruimen. Daarom registreren en taggen wij al het afval in de Litterati-app. Aan de veroorzakers van het zwerfafval kunnen we dan laten zien: kijk, hier was het niet netjes. Door ons is het “opgeruimd, getagd en netjes”! Met die informatie geven wij het probleem terug aan de bronbestrijders. Zij kunnen gerichte stappen nemen om zwerfafval te voorkomen. Waar is de troep? Hier in onze berm en op onze stoep!

Waarom organiseren we dit festival?


We organiseren dit festival om producenten, overheid en inwoners te laten zien dat er echt een oplossing moet komen: preventieve maatregelen ter voorkoming van zwerfafval. Het is schadelijk voor de natuur en gezondheid van mens en dier! De vele vrijwilligers in ons land halen maandelijks duizenden kilo’s zwerfafval weg uit onze leefomgeving. Daarmee oogt het schoner op straat, maar wat denk je dat er zou gebeuren als we allemaal de “zwerfieknijper” neerleggen…? Die gevolgen brengen we hiermee duidelijk in beeld.

Jouw afval is toch niet van mij?


Dat klopt! Mijn afval is ook niet van jou.

Alleen, laten liggen is geen optie. Het is onze stad, onze buurt, onze straat, onze natuur en onze toekomst. Samen willen we bouwen aan een schone leefomgeving die ook schoon blijft.

Het Data Festival


We organiseren van het GoClean/Litterati Data Festival, omdat we samen willen bouwen aan een schone leefomgeving die ook schoon blijft. Gedurende een periode van drie weken worden minimaal 50.000 stuks zwerfafval opgeraapt èn geregistreerd. Het evenement dient als een pilotproject voor Lipton welke, indien succesvol, wereldwijd zal worden uitgerold.

Het evenement vindt plaats in de gemeente Zevenaar en Arnhem.

Het doel van het Data Festival


• minimaal 50.000 stuks zwerfafval verzamelen EN registreren in Arnhem en Zevenaar
• lering trekken uit de verzamelde data van het zwerfvuil
• overheden, bedrijfsleven en producenten verbinden in de zoektocht naar preventieve maatregelen d.m.v. samenwerking
• bewustwording bij de individuele burger. Waarom is zwerfafval een probleem? En wat kun jij doen om een belangrijke bijdrage te leveren aan een schone leefomgeving?
• de verzamelde zwerfafvaldata verstrekken aan beleidsmakers, zodat dit kan helpen bij effectieve bronbestrijding
• zoveel mogelijk deelnemers betrekken. Zwerfafval is een probleem wat ons allen betreft. Afval hoort in een prullenbak en niet op straat.
• een groot bereik qua publiciteit ter stimulering van algehele bewustwording.

Wat gebeurt er met de resultaten?


De resultaten van het Data Festival worden geanalyseerd en gepresenteerd tijdens een innovatiebijeenkomst in de week van 8 april. Deelnemers aan deze bijeenkomst zijn beleidsmakers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de overheid en producenten. Gezamenlijk bespreken zij het rapport en bekijken ze hoe ze elkaar kunnen ondersteunen in de zoektocht naar goede oplossingen.

Kunstwerk van zwerfafval


Het gevonden zwerfafval wordt verwerkt tot een mooi kunstwerk, bekostigd door Lipton, welke onder andere tentoon zal worden gesteld in Het Watermuseum. Het evenement wordt groot opgezet, met maximale media-aandacht om zoveel mogelijk doelgroepen te bereiken en mee te nemen in het bewustwordingsproces. Van het evenement wordt een film gemaakt welke o.a. te zien zal zijn bij de tentoonstelling in Het Watermuseum.

Doe mee, wij hebben jouw hulp hard nodig!


Haal zwerfafval uit de anonimiteit en wees een “tagtrooper”! Hoeveel stuks zwerfafval wil jij alleen, of samen met je groep, registreren gedurende de periode van 15 maart tot 7 april? Loop je liever niet alleen en heb je zel geen groep? Geen probleem, geef je dan op voor een van de georganiseerde “registratiewandelingen”.

Plaats jouw naam op de lijst met mensen die hebben bijgedragen aan dit grote bewustwordingsevenement en maak een vuist tegen zwerfafval!

Aanmelden bij Litterati


Zo meld je je aan bij Litterati, wel eerst in de club naam gaan en daarna foto’s gaan maken. Succes! Mocht je vragen hebben kijk op fb en twitter onder Team Litterati Nederland, we zijn er voor elkaar!

Jullie actie?


Ook iets gedaan waarvan jullie leuke foto's hebben? Of willen jullie iets gaan doen? Laat het ons weten!